Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Voz u Baru udario u automobil, stradao trogodišnji dječak

Preuzmite sliku

Trogodišnje dijete poginulo je oko 15:25 na pružnom prelazu Šušanj u naselju Ilino u Baru kada je lokalni putnički voz je udario automobil u kojem su bili žena starosti između 20 i 30 godina i dijete.

Dijete je u nesvjesnom stanju prebačeno u barsku bolnicu, gdje ljekari nijesu uspjeli da ga otrgnu od smrti. Majka djeteta je povrijeđena i u stanju teškog šoka.

Tragedija se dogodila kada je lokalni voz na liniji Podgorica-Bar udario u automobil koje se nalazilo na pružnom prelazu, guralo ga skoro pedesetak metara i tom prilikom uništio metalnu konstrukciju stajališta. Deformisano vozilo je potom odbačeno sa lijeve strane pruge, gledajući ka barskoj stanici.

“Samo sam čuo žestok prasak, okrenuo se i vidio kako voz gura auto koji je potom sa pruge pao u kanal pun vode pored pruge. Ljudi su počeli da pritrčavaju, izvukli su prvo okrvavljenu ženu, koja je sve vrijeme vikala”Dijete, dijete”, a onda su iz olupine izvukli i dijete. Odmah su ih unijeli u prvi automobile koji je naišao i poveli u bolnicu”, rekao je “Vijestima” jedan od mještana Ilina koji se u tom trenutku zadesio kod stajališta.

Na licu mjesta su istražni organi i uviđaj je u toku. Ovaj pružni prelaz je odavno jedna od najcrnjih tačaka na crnogorskim prugama, bez rampe, sa svjetlosno zvučnom signalizacijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,