Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Službenica banke nanijela štetu od 133.400 eura

Preuzmite sliku

Protiv rukovodioca filijale jedne banke u Baru, čiji su inicijali M.M, podnesena je krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.400 eura, te banci i njenim klijentima nanijela imovinsku štetu, saopštenju Uprave policije u Podgorici.

Ona je, u svojstvu odgovornog lica, u tri navrata tokom 2020. i prošle godine, zloupotrijebila svoj položaj i povjerenje koje joj je dato u pogledu raspolaganja imovinom banke i njenih klijenata.

M.M. je osumnjičena da je neovlašteno, bez prisustva i ovlašćenja klijenata banke, pristupila bazi podataka i po sopstvenom izboru iz baze izdvojila klijente, a zatim na osnovu neovlašteno pribavljenih ličnih podataka i bez njihovog ličnog prisustva zahtijevala kreiranje kreditne dokumentacije sa lažnim ispravama.

Nakon toga, neovlašteno je davala odobrenja kredita, te je, ponovo zloupotrijebivši svoj položaj i prekoračivši ovlaštenja u odnosu na hijerarhijski podređene, zahtijevala procesuiranje navedenih lažnih kredita do momenta isplate.

Na kraju lažno kreiranog procesa odobravanja fiktivnog kredita, kako se sumnja, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10. avgusta 2020. godine sa računa jednog deponenta banke 50.000 eura, 6. decembra 2020. sa računa drugog deponenta banke 72.000 eura, te tokom prošle godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta ukupno 11.400 eura, precizira se u saopštenju. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,