Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora računa na 80 posto gostiju iz regije

Preuzmite sliku

Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 posto prihoda iz 2019.

Računa se da će 80 posto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorica za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bi Crna Gora bila prepoznata kao odgovorna i sigurna destinacija.

Obećavajući faktori za oporavak

„Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali prije nekoliko mjeseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki povratak. Uvjereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi”, kazala je Gardašević-Slavuljica, prenosi Tanjug, pozivajući se na Pobjedu.

U prilog tome je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljane Evropske unije, regiona, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Švicarske i niza drugih zemalja.

„Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajući faktori za oporavak turizma“, rekla je Gardašević-Slavuljica. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,