Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Prijetnja masakrom u školi digla policiju na noge

Preuzmite sliku

Ulcinjsku policiju juče je podigla na noge anonimna prijetnja da se u Osnovnoj školi “Maršal Tito” sprema masakr.

Prema saznanjima “Vijesti”, Europol je obavijestio kolege iz Crne Gore da je prijetnja objavljena na Internetu.

Prema nezvaničnim informacija, međunarodne bezbjednosne službe juče nisu imale podatke o identitetu osoba koja je objavila prijetnje, a načelnik ulcinjske policije Arben Tagani kazao je da slučaj provjeravaju i da sve drže “pod kontrolom”.

S obzirom na to da je bio neradni dan za đake, u školi je juče bilo svega nekoliko zaposlenih koji su napustili zgradu nakon što ih je policija obavijestila o prijetnji. Direktorica škole Medina Čoba posredstvom Facebooka je obavijestila kolege da je Interpol posalo informaciju o tome da neko priprema masakr.

Da će neko ući sa vatrenim oružjem, napraviti masakr nad djecom, itd… Komandiri iz policije Bara i Ulcinja bili su tu do sada, provjerili smo sve, patrole kruže…”, napisala je Čoba.

Ona je pozvala na opreznost i da se policiji odmah prijave sva eventualno sumnjiva i nepoznata lica. Tagani je istakao da nema mjesta panici.

”Naravno, povjeravamo sve i držimo sve pod kontrolom. Veoma je važno da ljudi ne paniče i da znaju da mi dobro i profesionalno radimo”, kazao je on.

Prema nezvaničnim saznanjima, prijetnje su stigle sa Google naloga “Adolf Hitler” na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubistva iz vatrenog oružja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,