Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Na izborima u Nikšiću sporadični incidenti i nesporazumi

Preuzmite sliku

Izborni dan u Nikšiću protiče bez ozbiljnijih incidenta, a registrovani su sporadični incidenti i nesporazumi na koje je policija odgovorila efikasno i profesionalno, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

“Tokom glasanja na biračkom mjestu 118 došlo je do nesporazuma između članova biračkog odbora u vezi sa glasačkom kutijom koja je bila namijenjena za glasanje putem pisma. Događaja je prijavljen policiji i pripadnici Uprave policije su odmah izašli na lice mjesta”, dodaje se u saopštenju.

Konstatovano je, kako se navodi, da glasačka kutija nije ukradena i da nije oštećena, a nalazila se u vozilu kojim su članovi biračkog odbora trebali da stignu do lokacije gdje se glasalo putem pisma.

U saopštenju se napominje da je netačna informacija da je bilo ko pretučen na tom biračkom mjestu.

“O događaju je obaviješten državni tužilac i rad na ovom predmetu je u toku te će se sve okolnosti utvrđivati u daljem postupku”, dodaje se u saopštenju.

U Nikšiću se danas održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 58.833 birača, a glasaće se na 138 biračkih mjesta.

Na izborima učestvuju koaliciona lista “Evropski tim za Nikšić”, Narodni pokret – “Za vaskrsenje Nikšića”, Socijaldemokratska partija Crne Gore “Srcem za Nikšić”, “Za budućnost Nikšića”, Koalicija Crno na bijelo – “Može Nikšić” i Demokrate “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu”.

Građani će moći da glasaju do 20.00 sati. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,