Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Crna Gora: Ljekarima po godina zatvora zbog smrti bebe

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju i optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu dana zatvora, zbog infekcije beba u novembru 2014. godine, kada je jedna beba preminula, javlja Anadolu Agency (AA).

Apelacioni sud Crne Gore, donio je presudu kojom su odbijene žalbe optuženih ljekara Tomislava Jeremića, Hake Tahirović, te njihovih branilaca, kao i žalbe branilaca optuženih Zvonka Puletića i Jele Cimbaljević kao neosnovane.

“Dok je žalbu Višeg državnog tužilaštva izjavljenu zbog odluke o kazni uvažio pa je u tom dijelu preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju, na način što je optužene Jeremić Tomislava, Tahirović Haku, Puletić Zvonka i Cimbaljević Jelu zbog izvršenog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi osudio na kazne zatvora u trajanju od po jedne godine”, saopštio je Apelacioni sud Crne Gore.

Podsjećamo, ljekari bjelopoljske Opšte bolnice Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su na sedam mjeseci zatvora, a Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević na šest mjeseci kućnog pritvora, jer nijesu spriječili infekciju pet beba u novembru 2014, kada je jedna beba preminula.

Nakon što je Institut za javne bolesti ispitao uzroke infekcije, saopšteno je da je smrt uzrokovana infekcijom koja je nastala uslijed nehigijene u bolnici. Nakon tog slučaja ostavke su podnijeli tadašnji ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović, direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić, dok su doktori Tahirović i Puletić smijenjeni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,