Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Kavački klan sprema ubistvo Dritana Abazovića?

Preuzmite sliku

Nakon ubistva Zorana Ašanina, počinjenog juče u Mojkovcu, pojačano je obezbjeđenje potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića jer postoje indicije da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali njegovu likvidaciju.

“U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života potpredsjednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića”, saopšteno je iz MUP-a CG.

Kako se dalje navodi, imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svjesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela, kao i činjenice da bi bilo koja aktivnost usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta nosilaca visokih državnih funkcija, destabilizovala povoljnu, ali veoma kompleksnu bezbjednosnu situaciju, bez daljeg odlaganja, u saradnji sa drugim državnim institucijama, prvenstveno su preduzete dodatne mjere i radnje na zaštiti bezbjednosti Abazovića.

  • Preduzete su i dodatne mjere i radnje koje imaju za cilj obezbjeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja upletenih lica.

    “Ova saznanja ukazuju na odlučnost pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da svoje “kriminalno bogatstvo” i uticaj na kriminalnom tržištu pokušaju da sačuvaju po svaku cijenu, te da identični ili slični slučajevi, u kojima su mete bili visokopozicionirani službenici organa bezbjednosti ili nosioci najviših državnih funkcija nisu “nepoznanica” crnogorskih i sa njima povezanih regionalnih kriminalnih struktura.

    Napominjemo da smo, kako posljednjim realizovanim aktivnostima, tako i aktivnostima tokom prethodnog perioda, pokazali da imamo lične i profesionalne hrabrosti, da se sa punim kapacitetom suprotstavimo savremenim bezbjednosnim izazovima i obračunamo sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, te da će bez obzira na sve njihove “napore” i dalje biti u fokusu kontantne pažnje organa obavještajno bezbjednosnog sektora”, saopšteno je iz MUP-a. (vijesti.me)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje