Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Izglasana nova Vlada, Krivokapić premijer

Preuzmite sliku

U Skupštini Crne Gore izglasana je nova Vlada Crne Gore. Zdravko Krivokapić novi je premijer Crne Gore, prenosi Nova.rs.

Glasalo je 70 poslanika41 poslanik je bio za, 28 je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

“Zaklinjem se da ću dužnost vrštiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao”, rekao je Krivokapić polažući zakletvu.

Nakon polaganja zakletve premijer je zahvalio poslanicima na podršci i rekao da se nada da će njihov zajednički rad biti u korist Crne Gore.

“Rad, red i odgovornost neka bude mjera ove vlade”, poručio je premijer.

Krivokapić je u ranijem obraćanju poslanicima, pozvao sve na zajedništvo, ocijenivši da je ono “mjera Crne Gore”.

“Ova vlada nije možda poželjna i kritikovana, da li sam prebrojavao krvna zrnca, ne – niti ću. Nijednog ministra nisam pitao je li Srbin, Crnogorac… Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovjek, koji ima veliki potencijal. To je crngorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski. Nema te ekonomije koja je važnija od sistema vrijednosti”, rekao je Krivokapić poslanicima.

“Moja Crna Gora je Crna Gora svih nas i pobijedićemo jedino zajednički. Ovo nije ni avantura i eksperiment već nešto što treba da racionalizuje upravu u kojoj su zapošljavani partijski kadarovi. Čitav sistem je partijski i ne može to preko noći da se riješi. Zajedništvo je mjera naše budućnosti, a ako ga danas izgubimo nikad ga nećemo vratiti”, poručio je Krivokapić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje