Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

COVID-19 u regionu: Za 24 sata 260 novozaraženih, u Sloveniji tri nova smrtna slučaja

U zemljama regije Zapadnog Balkana u posljednja 24 sata broj zaraženih od korona virusa povećan je za 260 osoba, a ukupan broj zaraženih trenutno iznosi 2.316. U regionu je od korona virusa umrlo još petoro ljudi, ukupan broj umrlih iznosi 28, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, kada je riječ o regionu i dalje je najveći broj zaraženih u Sloveniji, gdje su na koronavirus pozitivno 632 osobe, od jučer su umrle još tri osobe, a ukupno je devetoro umrlih. U Sloveniji je od jučer zaraženo dodatnih 55 osoba.

Na području Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata zabilježena je 41 novooboljela osoba, što je skoro duplo više zaraženih u odnosu na prethodna 24 sata. U BiH je ukupno zaraženo 230, a umrle su četiri osobe.

U Srbiji je dosad registrovano 528 slučajeva zaraze koronavirusom, od jučer je oboljela još 71 osoba. Do sada je od posljedica koronavirusa u Srbiji preminulo osam osoba, među kojima jedna u posljednja 24 sata.

U Hrvatskoj je od jučer 56 novooboljelih, što čini broj od ukupno 551 zaraženo koronavirusom. U Hrvatskoj je od koronavirusa od jučer umrla još jedna osoba, a ukupno tri.

Na Kosovu od jučer potvrđeno 15 novooboljelih, a u toj zemlji ukupno je zaraženo 86 osoba, umrla je jedna osoba.
U Sjevernoj Makedoniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u toj zemlji je ukupno 219 zaraženih. Osim toga, zabilježena su i tri smrtna slučaja.

Crna Gora je i dalje zemlja regije s najmanjim brojem pozitivnih na koronavirus, a radi se o 70 osoba. U posljednja 24 sata od virusom su zaražene četiri osobe, a u toj zemlji je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,