Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čopor pasa lutalica napao kolica sa bebom, majka izujedana

Preuzmite sliku

Šetnja sa bebom ulicama Batajnice za Vesnu Kekić juče se pretvorila u pravi horor, pošto je kolica u kojoj je bio njen dvomjesečni sin napao čopor pasa.

Kako bi zaštitila bebu, ova hrabra majka je stala između kolica sa djetetom i pasa i boreći se protiv čopora završila sa ujedom na nozi, piše Blic.

“Sve se desilo juče ispred glavnog ulaza na groblje u Batajnici. Pored ulaza, nalazi se neka njiva iz koje je izletio čopor pasa. Bili su poveći, lajali su i krenuli ka nama”, prisjeća se Vesna neprijatnog iskustva.

Poučena iskustvima da pred psima ne treba paničiti ona je pokušala da bude pribrana i da ne bježi. Međutim, razjareni psi su krenuli na kolica u kojima je bila njena dvomjesečna beba.

“Mogli su da mi izvuku sina, da ga rastrgnu. Instiktivno sam odreagovala i postavila se između njih i kolica. Tada me je jedan ujeo za nogu”, opisuje Vesna događaj.

Nakon toga, psi su se razbježali a Vesna je otišla na infektivnu kliniku.

“U pitanju je rana veličine oko tri centimetra na desnoj potkoljenici. Nakon svega, povreda nije toliko strašna, ali je strašno šta je moglo da se desi i šta tek može nekom drugom da se desi ukoliko se ovaj problem ne riješi”, poručuje ona.

Kako pričaju mještani Batajnice, ovo nije prvi put da neko naiđe na agresivni čopor pasa.

“Prije neki dan su me napali psi pored željezničke stanice u Batajnici. Srećom, naišao je neki čovjek i uspio je da ih rasjtera. Navikli smo na pse lutalice, ima ih mnogo, ali nisam očekivala da napadnu nekoga bez razloga. Međutim, izgleda da je sve drugačije kada je u pitanju čopor”, ispričala je jedna sugrađanka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,