Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Članovi “kavačkog klana” pušteni da se brane sa slobode pa ponovo uhapšeni

Preuzmite sliku

Osumnjičeni članovi “kavačkog klana” Slobodan Kašćelan i još pet lica, koji su danas pušteni da se brane sa slobode, ponovo su večeras uhapšeni.

Sudija Višeg suda odbio je ranije danas prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da odredi pritvor za Kašćelana, navodnog vođu kavačkog klana i još 13 članova tog klana.

Odluku o njihovom ponovnom hapšenju večeras je donijelo vijeće Višeg suda u Podgorici, javljaju crnogorski mediji.

Kašćelan, Vladimir Vučković (45), Miloš Radonjić (45), Krsto Maroš (38), Zoran Kažić (45) i Darko Prelević (30) uhapšeni su u utorak, 20. aprila, zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je počinila najteža krivična djela.

Kao vođe “kavačkog klana” označeni su Radoje Zvicer, za kojim policija traga i Slobodan Kašćelan.

Osumnjičeni članovi kriminalne organizacije su i Dragan Knežević (40), Nikšićani Radoje Živković (35), Zdravko Perunović (45), Podgoričani Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Milan Knežević (43) i Tivćanin Srđan Jurišević (48) koji se nalaze u bjekstvu.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronađena su blindirana i skupocjena vozila koja su oduzeta, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela, navela je policija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,