Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bukti požar kod Trogira, na terenu preko 150 vatrogasaca

Preuzmite sliku

Na gašenju požara kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno je angažovano 168 vatrogasaca s 49 vozila.

Teško pristupačan teren, blizina naselja kao i vjetar otežavaju gašenje u kojem sudjeluju JVP-ovi: Trogir, Split, Sinj i Podstrana te DVD-ovi: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje i Split.

Pored zemaljskih snaga sudjeluju i zračne snage s 3 Canadaira, 4 Air Tractora i 1 helikopter Mi8.

  • – Situacija je trenutno puno bolja, krak požara koji je išao prema jugoistoku je zaustavljen. I dalje se nastavlja s gašenjem na nepristupačnom terenu, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

    I Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je na mjestu događaja.

    – Sada sam u Segetu Gornjem, bio sam i u Planu, velika površina je zahvaćena. Na sjevernoj strani je intenziviran požar jer je okrenuo maestral, ali, nema opasnosti za kuće, nadamo se da će uskoro biti stavljen pod kontrolu, rekao je Boban. Podsjećamo, Županijski vatrogasni operativni centar Split je u 10.15 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Seget Gornji, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. (Dalmatinski portal)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,