Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Brnabić: Šaljemo Sarajevu 10.000 vakcina

Preuzmite sliku

Vlada Srbije usvojila je danas odluku da donira dodatnih 10.000 doza vakcine AstraZeneca Sarajevu, saopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Večeras ili sutra ujutro poslat ćemo 10.000 vakcina Sarajevu da pomognemo našim komšijama i prijateljima da se bore protiv ovoga /epidemije virusa korona/”, rekla je Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

Ona je poručila da će Srbija, koliko god bude moguće i u budućnosti nastojati da kontinuirano pokazuje solidarnost prema drugima.

“Ne možemo biti bezbjedni, dok cijeli region ne bude bezbjedan”, rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je je izjavila da joj je neizmjerno drago ako predstavnici institucija u Prištini zaista žele da ponovo počne dijalog.

“To je najbolja moguća vijest. Bile su ranije najave da to /premijeru Aljbinu/ Kurtiju nije prioritet, već mu je peta, šesta stavka na dnevnom redu… Drago mi je ako se njihov stav promijenio, to je važno za bezbijednost i stabilnost regiona”, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li je i ona razmišljala da se priključi dijalogu, u tom slučaju, Brnabić je rekla da je glavni pregovarač Beograda predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodala je da ona ne bježi od učešća u razgovoru, ako bude potrebno.

“Ko će učestvovati u dijalogu, vidjet ćemo. Dijalog moderira EU, ako treba da učestvujem i ja, od toga ne bježim, kao ni od bilo kakve odgovornosti ili zadatka koje se stavlja pred mene kao premijerku Srbije”, rekla je Brnabić. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,