Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brnabić izviždana tokom obilježavanja Dana Srbije u Orašcu

Preuzmite sliku

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić na centralnoj ceremoniji obilježavanja Dana državnosti u Orašcu izviždana je uz povike “Izdaja” i “Izdali ste Kosovo”.

Dok je Brnabić držala govor ispred spomenika voždu Karađorđu neki od okupljenih pjevali su “Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena”.

Zvižduci su se čuli i na pominjanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i dok ga je u govoru spomenula i predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović.

Prvi zvižduci čuli su se pošto je premijerku i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović voditeljica programa pozvala da polože vijenac na spomenik.

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde.

“Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantujem – što ste vi glasniji to ćemo se mi boriti jače”, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da “fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti”.

“Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerisati, ali molim vas još jednom ispoštujte pretke i državu Srbiju”, kazala je Brnabić.

Ona je istkla da se ponosi svojom zemljom i time šta je Srbija danas, njenom jačinom i hrabrošću.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije nosili su i zastave pokreta “Naši” i “Dveri”.

Teško je reći ko je sve zviždao, ali je predsjednik SNP “Naši” Ivan Ivanović izjavio da su premijerku Anu Brnabić tokom obraćanja građanima u Orašcu na proslavi Dana državnosti izviždali zato što su ona i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “najavili izdaju Kosova”.

“Ovo je odgovor građana Srbije pred najavljenu izdaju Kosova od Aleksandra Vučića i Ane Brnabić koja podržava ideju o ‘razgraničenju'”, naveo je Ivanović u pisanoj izjavi. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,