Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Brazilke u apartmanima u Šibeniku nudile seksualne usluge, objavile i cjenovnik

Preuzmite sliku

Tri Brazilke koje su tokom ljeta u unajmljenim apartmanima na području Šibenika pružale seksualne usluge za novac protjerane su iz Hrvatske.

Portalu Šibenik.in javio se vlasnik apartmana kojemu je gošća bila sumnjiva. Rekao je kako je već čuo da su neke Brazilke u Šibeniku, a na web stranici koja reklamira escort usluge uspio je pronaći fotografije svoje gošće. O svemu je obavijestio policiju.

Policija je upoznata sa slučajem.

Protjerane iz Hrvatske

“Policija prati stanje oko moguće organizacije prostitucije na prostoru cijele Policijske uprave. Iz svega proizlazi da organizirane prostitucije nema, u smislu da određena osoba u sklopu trgovine ljudima prisiljava pojedine osobe na prostituciju ili radi zarade vrbuje pojedine osobe da se za nju bave prostitucijom.

Ipak, u smislu da pojedina osoba oglašava i nudi usluge putem interneta i drugih medija, u slučaju zaticanja radi se o prekršaju iz čl. 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a takvih je bilo.

Prekršaje nismo evidentirali tokom 2021.godine dok smo tokom 2022. godine proveli kriminalističko istraživanje nad tri strane državljanke, utvrdili prekršaje i protiv njih podnijeli Optužne prijedloge. Također su Rješenjem dobile rok od 7 dana da napuste teritorij Republike Hrvatske“, rekli su iz policije za Šibenik.in.

Šibenske Brazilke nudile su svoje usluge za iznos od 200 do 300 eura po satu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje