Četvrtak, 27. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bosanac Senaid Išerić preminuo u Igalu nakon što je spasio muškarca koji se utapao

Bosanac Senaid Išerić iz Ilijaša preminuo je u nedjelju, 26. augusta, u herojskom činu spašavanja mladića od utapanja u moru. Tragedija se dogodila u crnogorskom Igalu.

Išerić je bivši vojnik Oružanih snaga BiH i bio je sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

“Ostali smo bez velikog čovjeka i prijatelja, bez velikog druga i borca. Dragi naš druže, dragi prijatelju, ni jedna riječ u ovom momentu ne može da opiše tugu niti prenese osjećanja koja se u ovom momentu isprepliću, od ljutnje što se to desilo tako do beskrajne tuge jer smo te izgubili. Hvala ti za sav tvoj rad, za svo tvoje beskrajno zalaganje, za tvoju nesebičnost i tvoju požrtvovanost! Hvala ti za svaku tvoju pomoć, za svaku lijepu i toplu riječ, za napredak našeg udruženja! Upravni odbor udruženja porodici Išerić izražava duboko iskreno saučešće povodom smrti našeg prijatelja”, saopćeno je iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš.

Kako saznaje Klix.ba, Išerić je vidio muškarca kako se guši u moru i nije mogao ostati nijem, te je odmah priskočio u pomoć. Spasio ga je, ali je on nažalost preminuo. Detalji nisu poznati.

Iza Išerića su ostali supruga i dvojica sinova. Datum dženaze će biti objavljen naknadno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje