Srijeda, 5. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bosanac i Slovenka uhapšeni u Zagrebu zbog prodaje droge

Zagrebačka policija uhapsila je 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i njegovu vršnjakinju slovenskog državljanstva, zbog posjedovanja veće količine oružja i preprodaje kokaina i ecstasyja, na čemu su zaradili najmanje 110 hiljada kuna.

Slijedom podatka da se osumnjičeni bave preprodajom droge u iznajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Španskom, policajci su u četvrtak ujutro na hodniku zgrade zatekli Slovenku s dva grama kokaina.

U pretrazi stana koja je potom uslijedila, policijski istražitelji pronašli su tri pištolja marke Crvena zastava sa streljivom, pet komada ecstasyja i vrećice različitih dimenzija s tragovima droge, s kojih je osumnjičena prethodno pokušala deterdžentom ukloniti tragove, javlja Hina.

Osim toga policajci su osumnjičenom oduzeli oko 55 hiljade kuna, a njegovoj saradnici 58 hiljada za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge.

Osumnjičene policija tereti da su na zasad neutvrđen način, nezakonito nabavili i posjedovali veće količine vatrenog oružja, te da su radi preprodaje nabavljali veće količine droge. Oružje i zabranjene supstance skrivali su u stanu na području Španskog, u kojem su neprijavljeno živjeli. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje