Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bosanac i Slovenka preprodavali drogu u Hrvatskoj

Zagrebačka policija uhapsila je 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i njegovu vršnjakinju slovenskog državljanstva zbog posjedovanja veće količine oružja i preprodaje kokaina i ecstasyja na čemu su zaradili najmanje 110 hiljada.

Tragom podatka da se osumnjičeni bave preprodajom droge u iznajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Španskom, policajci su u četvrtak ujutro na hodniku zgrade zatekli Slovenku s dva grama kokaina.

U pretrazi stana koja je potom uslijedila policijski istražitelji pronašli su tri pištolja marke Crvena zastava sa municijom, pet komada ecstasyja i vrećice različitih dimenzija s tragovima droge, s kojih je osumnjičena prethodno pokušala deterdžentom ukloniti tragove, javlja Hina.

Osim toga policajci su osumnjičenom oduzeli oko 55 hiljada kuna a njegovoj suradnici 58 hiljada za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge.

Osumnjičene policija tereti da su na zasad neutvrđen način, nezakonito nabavili i posjedovali veće količine vatrenog oružja, te da su radi preprodaje nabavljali veće količine droge. Oružje i zabranjene supstance skrivali su u stanu na području Španskog, u kojem su neprijavljeno živjeli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,