Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bogata manekenka umislila da je pusti otok njen: ‘Ovo je Hrvatska, mogu šta hoću’

Preuzmite sliku

Šveđanka Isabella Viola Lindblom (30) već više od mjesec dana živi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice u Hrvatskoj.

Prije je radila kao model i masno zarađivala, a među mještanima se brzo proširila priča o ‘puknutoj’ bogatašici koja je umislila da je cijeli otok njezin pa tjera posjetitelje.

Koristi usluge mnogih kojima plaća da bi joj čamcima prevozili različite stvari na otok, a navodno je tamo naselila i kokoši, piše Šibenski portal.

“Ovo traje više od mjesec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju”, komentirao je mještanin za spomenuti portal.

 • Na tom otoku nema kuće, pa spava u mreži razapetoj među stablima. Navodno je naručila i šator.

  “Ne mogu vjerovati da je ovo moguće, da toliko traje postupak da se problem riješi. Na žalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cijelu situaciju, uzimaju novac za prevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi šta hoće”, rekla je jedna Rogozničanka.

 • S tim slučajem upoznati su u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenisala je i policija.

 • “Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo.

  Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje sa otoka.

  Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao evropska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Münchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo”, rekla je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica, navodi Šibenski portal.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,