Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bloomberg Adria zvanično danas počinje sa radom

Preuzmite sliku

Bloomberg Adria, prva panregionalna, multiplatformska mreža biznis vijesti u jugoistočnoj Evropi zvanično počinje sa radom 1. jula 2022. godine.

Sadržaj će prvo biti dostupan na digitalnoj platformi, dok televizija sa emitovanjem kreće sedmicu kasnije. Nova mreža vijesti, koja je usmjerena na poslovne i finansijske vijesti, biće lansirana istovremeno na pet tržišta, putem centara u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Više od 130 regionalnih novinara, komentatora, analitičara i finansijskih stručnjaka kreiraće originalni sadržaj na svih pet regionalnih jezika. Kroz saradnju sa Bloomberg Media, Bloomberg Adria će uticati na izvještavanje 2700 Bloombergovih novinara i analitičara, u 120 zemalja. Kombinovaće prevedene Bloomberg News sadržaje s originalnim izvještajima iz cijele regije, kako bi se kreiralo vrhunsko odredište vijesti za biznis lidere jugoistočne Evrope.

Bloomberg Adria će pružiti stručni uvid u uzroke, kontekst i posljedice faktora koji oblikuju globalnu i regionalnu ekonomiju. Putem televizijskog, štampanog, digitalnog, mobilnog i društvenog medijskog formata, nova platforma će služiti rastućoj zajednici donosilaca odluka i poslovnih lidera u regionu i to kroz nepristrasno novinarstvo zasnovano na činjenicama.

 • Bloomberg Adria će raditi kao informativni servis 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, proizvodeći osam sati TV programa uživo iz svojih studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu. Kroz ugovor o licenci za sadržaj sa Bloomberg Media, nova mreža vijesti će imati pristup Bloombergovom obimnom finansijskom i ekonomskom sadržaju, analizama i tržišnim podacima, omogućavajući lokalnim timovima da prenose prevedene priče putem platformi Bloomberg Adria.

  Bloomberg Adria predstavlja regionalnu saradnju između Bloomberg Media i Mtel Swiss – emitera u većinskom vlasništvu Telekoma Srbije.

  „Uzbuđeni smo što Bloomberg Adria kreće sa radom ovog mjeseca kako bi publici u jugoistočnoj Evropi donijela vrhunske poslovne vijesti“, rekla je Soo Kang, globalna direktorica Bloomberg medijske distribucije. „Kroz ovaj novi lokalni poduhvat, Bloomberg Adria će obezbijediti pouzdane vijesti, zasnovane na podacima i analizama, za rastuću biznis zajednicu u regionu.”

  Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija ovim povodom je rekao: „Telekom Srbija je posvećen pružanju premium sadržaja, informacija i vijesti za preko 11 miliona pretplatnika. Bloomberg je globalno poznat po pouzdanim informacijama i stručnim analizama iz svijeta biznisa, kojima vjeruju globalni poslovni lideri. Dok slavimo našu 25. godišnjicu, veoma smo ponosni na saradnju sa Bloomberg Media i Bloomberg Adria, kako bismo našoj cjenjenoj publici širom jugoistočne Evrope pružili pouzdane poslovne informacije, uvide i vijesti u našem regionu, kao i u cijelom svijetu.“

  „Bloomberg Adria je prije svega servis za poslovnu zajednicu. To je također više od samog medijskog prostora. Ovo je nova poslovna mreža i platforma za pravovremene i relevantne razgovore o regionalnom biznisu i finansijama. Naši razgovori sa poslovnom zajednicom posljednjih mjeseci potkrepljuju naše uvjerenje da je ovakva platforma nedostajala u Adria regionu. Dobili smo snažnu podršku za naš projekat među regionalnim poslovnim liderima i donosiocima odluka, širom poslovne zajednice. Ono što nudimo je jedinstveno i ima dodatnu vrijednost za zajednice koje oblikuju ekonomiju regiona“, rekao je Samo Ošina, glavni operativni direktor Bloomberg Adria.

  Za više informacija o Bloomberg Adria, njenom programu, regionalnim redakcijama i drugim informacijama posjetite https://bloombergadria.com/.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,