Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bjelogrlić o “slučaju Mika Aleksić”: Djevojke, divim vam se i klanjam dok mi se srce grči od bola

Preuzmite sliku

Glumac Dragan Bjelogrlić oštro je osudio Miroslava Miku Aleksića i zahvalio se djevojakama koje su progovorile o seksualnom uznemiravanju i silovanju, koje su kako kažu, doživjele od čuvenog učitelja glume.

Šta je Dragan Bjelogrlić za Nedeljnik rekao o “slučaju Mika Aleksić”, prenosimo u cijelosti:

“Djevojke, do juče djevojčice, žrtve monstruoznog zločina su progovorile. Nisu samo izašle hrabro u javnost sa svojim bolom i dubokim ožiljcima, nego su se organizovale i odlučile da zločinca pošalju u zatvor.

Bjelogorlić je istakao kako se divi i zahvaljuje djevojkama koje su progovorile.

“Divim im se i klanjam dok mi se srce grči zbog njihovog ogomnog bola. Zahvaljujem im se do neba, što za razliku od prethodnih generacija, koje ne osuđujem, nisu htjele da kroz život koračaju pognute glave, mireći se činjenicom da žive u društvu koje je naviklo na nepravdu gomilanu decenijama. Nisu pristale na ćutnju i ravnodušnost koja bi u godinama koje slijede polako metastazirala u gubljenje vjere u čovjeka, pravdu, čast, u smisao postojanja”, rekao je Dragan Bjelogrlić i dodao.

“U ime generacije koja nije našla snage da se odupre cunamiju istorijskih potresa, u ime generacije koja je zbunjena i jadna dozvolila izgradnju poremećenog sistema vrijednosti u kome će zločinci, ubice, secikece i moralne nakaze biti ljudi od ugleda, izvinjavam im se i klanjam, ne tražeći da nam oproste. Nismo zaslužili njihovo razumijevanje.”

“Veliko hvala što su nas, bar ne trenutak, probudile iz duboke uspavanosti i ravnodušnosti, koju smo prihvatili kao filozofiju života”, zaključio je glumac za Nedeljnik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje