Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bivša hrvatska novinarka o svom radu u Sarajevu: Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat

Preuzmite sliku

Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere, rekla je Mirjana Hrga

Mirjana Hrga, bivša novinarka i savjetnica nekadašnje predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, oglasila se na svom Facebook profilu povodom rođendana jedne televizije na kojoj je radila svoj zadnji novinarski posao.

Hrga je istakla kako je poziv za posao na toj televiziji prihvatila zbog “ličnog straha od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere”.

– Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere. Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela, kazala je Hrga.

Poručila je kako neke svjetove nikada ne bi upoznala da nije bilo te televizije.

– Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije, istakla je ona.

Povodom rođendana te televizije, Mirjana Hrga im se zahvalila na tome što su je “iščupali iz prosječnosti”.

– Hvala im što su me iščupali iz prosječnosti, hvala ima na darovanoj težini shvaćanja ali i dalje ne znam što da radim s tim bogatstvom, rekla je, između ostalog, Hrga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,