Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biciklist nakon svađe usmrtio čovjeka sa psom, dobio četiri godine zatvora

Preuzmite sliku

Zbog nanošenja teške ozljede sa smrtnom posljedicom 66-godišnjaku, koji je u septembru prošle godine na zagrebačkim Krugama šetao psa, u ponedjeljak je na Županijskom sudu 42-godišnji Jasmin Stojaković nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Prema optužnici, Stojaković je 27. septembra 2021. oko 9.40 sati u Nalješkovićevoj ulici, nakon kratke svađe, udario nogom u glavu Željka P. koji je pao, glavom lupio o pločnik, slomio lubanju i preminuo. Stojaković je, prema optužnici, žrtvu udario i nogom u trbuh, a sve jer mu je prigovorio da neoprezno gura bicikl kojim je zamalo zakačio povodac njegova psa.

Stojaković se nakon napada odvezao biciklom prema Novom Zagrebu, a otkriven je dan kasnije nakon što su policajci konstruirali trasu bijega pregledavši snimke nadzornih kamera. U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. septembra prošle godine, a istražni zatvor mu je produljen “radi njegove strukture ličnosti te sklonosti agresiji” zbog koje postoji mogućnost ponavljanja djela.

Vodite računa da prvo sagledate svoje postupke i da se kontrolirate jer je to jedini način da se ovdje više ne vidimo’‘, poručila je Stojakoviću sutkinja Koraljka Bumči, dodajući da zbog njegovog bijega s mjesta događaja nema uvjeta za umanjenje kazne. Sutkinja je nadodala da je Stojakoviću olakotnim cijenjena njegova dosadašnja neosuđivanost.

Sud ga je oslobodio plaćanja troškova zbog porodičnih neprilika. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,