Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bh. državljanin izručen Crnoj Gori: Snajperom ubio čovjeka pa pobjegao

Preuzmite sliku

Srđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora zbog ubistva G.Đ, danas je iz Austrije izručen Crnoj Gori.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ., nakon čega se dao u bjekstvo, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

“Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Republike Austrije, krijumčarenje narkotika”, stoji u saopštenju.

Iz policije dodaju da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju Sektora policije posebne namjene sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici. (Nezavisne novine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje