Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Beogradski Muftija igrao za FK Sarajevo: Rekli su da me u Zvezdi čeka dres

Preuzmite sliku

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkrio je za Kurir da je svojevremeno igrao za FK Sarajevo i da je za fudbal imao dara.

Jusufspahić je ispričao u intervjuu kako je kao mali trenirao fudbal, a zbog svog školovanja morao se preseliti u Sarajevo, gdje je nastavio trenirati i prešao u Bordo tim.

“Trenirao sam kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom. Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres”, ispričao je Jusufspahić.

Beogradski muftija tvrdi da je sljedeće ljeto trebao trenirati sa Zvezdom, ali da je na prvom treningu doživio šokantno iznenađenje.

“Na narednom raspustu sam trenirao s njima, misleći da ću to sa svojom generacijom, međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi… Mislio sam da sam pogriješio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smio da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi vidjeli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković”, sjeća se Jusufspahić i dodaje:

“Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je vidio, počeo je da viče: “Mustafa, Mustafa…” Tako da su me sklonili iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvrijeme”, rekao je beogradski muftija Jusufspahić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje