Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beogradska policija uhapsila lažnog hodžu

Preuzmite sliku

Beogradska policija uhapsila je i odredila zadržavanje do 48 sati M. Đ. (27), zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Republike Srbije, na štetu fizičkih lica izvršio više krivičnih djela prevara, oštetivši ih za iznos od nekoliko hiljada eura.

Osumnjičeni je krivična djela vršio tako što se oštećenima lažno predstavljao kao muslimanski hodža i dovodio ih u zabludu da ima iscjeliteljske moći, te da im može pomoći da se, oni ili članovi njihovih porodica, riješe svojih zdravstevnih i emotivnih problema“, saopštio je MUP Srbije.

Od oštećenih je zahtijevo da mu predaju najčešće, predmete od zlata, prstenje, burme, lančiće, ogrlice, minđuše i drugo, koje on treba, navodno da “opere od prokletstva” i da im nakon toga iste vrati.

Kako se navodi, nakon preuzimanja ovih predmeta od oštećenih, zadržavao ih je za sebe, prodavao ih trećim licima, a novac koristio za lične potrebe.

Sumnja se da je broj oštećnih građana dosta veći od broja koji je dosadašnjim radom tužilaštva i policije otkriven. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,