Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograđanin obolio od koronavirusa: Išao sam do prodavnice sa maskom, čak sam se vidio i sa mamom

Preuzmite sliku

Podijelio sam video na Facebooku prije svega da bih rekao svima sa kojima sam bio u kontaktu kakvo je stanje, ali i da malo razbijem strah”

Beograđanin Pedro Gajić (39) bio je iznenađen kada su mu na Institutu za javno zdravlje rekli da, po svemu sudeći, ima koronavirus i da ne treba da izlazi iz kuće. Kako kaže za Nova.rs, prethodnih 15 godina nijednom nije bio bolestan.

On je danas na svom Facebooku profilu podijelio snimak, u kojem objašnjava da ima koronavirus, kako bi svi ljudi sa kojima je bio u kontaktu prethodnih dana znali da posebno povedu računa. Pedro kaže da do dijagnoze nije došlo nakon testa, već su mu preko telefona rekli da je, na osnovu svih simptoma i činjenice da je dva puta u prethodne dvije sedmice bio u kontaktu sa ljudima iz rizičnih zemalja, u pitanju koronavirus.

“Sve je počelo prekjučer, kada sam bio dosta iscrpljen, malaksao i boljela me je glava, pa sam pozvao Infektivnu kliniku, i rekli su mi da, ako ne kašljem i nemam temperaturu, onda to nije koronavirus. Sutradan, dakle jučer, probudio sam se potpuno normalno, osjećao sam se kao da mi nije ništa, i ponašao sam se u skladu sa time, potpuno normalno, išao sam do prodavnice sa maskom, čak sam se vidio i sa mamom, da bi jučer predvečer počeo baš, baš jak kašalj, glavobolja i temperatura. Odmah sam se izolovao i pokušao da dobijem neki od telefona”, priča Pedro za Nova.rs, i dodaje da, srećom, nije bio u bližem kontaktu sa majkom, pošto su oboje jako pažljivi.

U Srbiji je, inače, danas preminula druga žrtva koronavirusa. U pitanju je baka od 92 godine, koja je bila na respiratoru u Infektivnoj klinici. Riječ je o ženi koja imala udruženih bolesti.

Trenutno je u Srbiji zvanično potvrđeno 188 slučajeva zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 91 pacijent na bolničkom lečenju, dok su ostali na kućnom lečenju. Od pacijenata koji su na bolničkom lečenju, 14 njih je na respiratorima i to šest na Infektivnoj klinici u Beogradu, četiri u Nišu, po dva u Novom Sadu i Kragujevcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje