Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograđani u nevjerici komentarišu novi pješački: “Ovo niko normalan ne bi napravio”

Preuzmite sliku

Na raskrsnici beogradskih ulica Dečanske i Makedonske tokom ovog vikenda se uspostavlja novi režim saobraćaja koji će pješacima omogućiti da raskrsnicu pređu pravolinijski i dijagonalno.

Ekipa Nova.rs danas je zatekla radnike koji prilagođavaju signalizaciju na semaforima, saobraćajne policajce koji sve nadgledaju i zbunjene građane koji se pribojavaju dodatnog saobraćajnog haosa, u inače haotičnom Beogradu.

 • “Kako da mi se čini kada idioti prave nešto. Ovo niko normalan ne bi napravio, naduvan ok”, nezadovoljan je jedan Beograđanin.

  Dosta Beograđana nije očekivalo da će zateći novu dijagonalnu raskrsnicu. Iznenađeni pogledi, neki se u prolazu začuđeno prekrste. Neki se samo grohotom nasmiju.

 • “Dijagonalna raskrsnica, kako to misle, kako će da regulišu semafore?”

  “Za vozače će biti pakao”, konstatuju  građani.

  “Program je tako urađen da će se saobraćaj zaustaviti, pješaci će imati 30 sekundi da pređu unakrsno, kao i u svjetskim gradovima, onda će se pustiti saobraćaj, koji će trajati 90 sekundi. To bi trebalo da bude neka novina koja do sada nije rađena, vidjećemo kako će to izgledati”, objašnjavaju iz firme Tele Group.

  U svakom slučaju, srećno svima koji se u ponedjeljak budu zatekli na toj rasksnici i vozačima i pješacima. Eksperiment može da počne…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,