Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Više desetina građana na predstavi “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo”

Preuzmite sliku

Pozorišna predstava “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” održana je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, a situacija u okolnim ulicama je mirna, javlja Anadolu Agency.

Predstava je počela oko 20 časova, a u okolnim ulicama bilo je policajaca. Prije predstave nije bilo desničarskih okupljanja, niti incidenata.

Predstavu je gledalo nekoliko desetina građana i javnih ličnosti.

Podsjetimo, autor i reditelj predstave Zlatko Paković rekao je da danas ima glumaca i glumica koji su talenti, ali nisu ličnosti i da je ozbiljan rediteljski zadatak bio stvoriti ansambl.

On je na konferenciji za novinare rekao da predstava ima sudbinski zadatak u ovom društvu i istakao da je genocid u Srebrenici najveći zločin u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Izvršna direktorka Helsinškog odbora Izabela Kisić rekla je na konferenciji za novinare prije nekoliko dana da su stvoreni uslovi da se predstava izvede i poručila da će predstava sigurno biti izvedena i da niko neće moći da je prekine.

Kisić je tada rekla da je cilj da se predstava održi u što više gradova u Srbiji i najavila da će predstava biti emitova online u nedelju u 20.00.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje