Ponedjeljak, 12. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Saslušan Mika Aleksić, pred Višim javnim tužilaštvom negirao optužbe

Preuzmite sliku

Poznati vlasnik škole glume i srpski reditelj Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred sudom gde je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učesnice u svojoj školi.

– Rekao je da optužbe nisu tačne, i da ne zna zašto su to rekle – saznaje Blic u tužilaštvu.

Javni tužilac predožio je pritvor za Miroslava Miku Aleksića (68).

Vezano | Pojavili se snimci sa časova glume Miroslava Aleksića, javnost ogorčena: Djecu ponižavao pred kamerama

Aleksić je uhapšen u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica. Među njima je i glumica Milena Radulović koja je prva u javnost izašla sa potresnom ispovjesti o tome da ju je reditelj silovao kada je imala 17 godina i to, kako je istakla, više puta.

Posle Milene, Aleksića su prijavile još 4 djevojke, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično djelo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloljetna, Krivičnim zakonikom zaprijećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloljetne osobe i djeteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Srpski reditelj saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,