Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Pala ‘capricossa’ mafija sa Zvezdare, drogu dostavljali sakrivenu ispod pizze u kutiji

Preuzmite sliku

Kriminalna grupa sa Zvezdare mjesecima teroriše stanovnike ovog dijela Beograda.

Naime, banda se odnedavno bavi i kućnom dostavom droge, a sve pod paravanom pizza-servisa. Policija je na djelu uhvatila pizza-majstore dok su pokušavali da dostave drogu uz pizzu na nepoznatu adresu, piše Kurir.rs.

Tom prilikom uhapšeni su N. Š. (26), M. M. (24), V. Đ. (39) i Đ. T. (24). Njima se na teret stavlja neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašteno držanje opojnih droga.

Policija je polovinom januara u večernjim satima u Ulici Živka Davidovića kod broja 89 legitimisala N. Š. i M. M. i prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla drogu.

– U prednjem desnom džepu pantalona pronađena je PVC kesica sa materijom biljnog porekla nalik na marihuanu. Nakon što su osumnjičeni privedeni, inspektori Odjeljenja za suzbijanje kriminala, odsjek za drogu, nakon toga su otišli u pizzeriju “Gonzales” u Ulicu Luneta Milovanovića broj 3, čiji vlasnik je Vladimir Đorđević. Policija je zatekla vlasnika u trenutku dok je svojim vozilom pokušao da na nepoznatu adresu odnese jednu pizzu ispod koje je bila upakovana jedna PVC kesica marihuane – navodi izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Prilikom pretresa pizzerije pronađena je jedna veća PVC kesa i tri manje kesice, jedan džoint, vagica, novac, kao i radni telefon.

– U piceriji su zatečeni i J. K. (31) i S. N. (22), koji su nakon saslušanja pušteni – dodaje izvor.

Šifra “feferon”

Prema njegovim riječima, oni su posao proširili i na ostale beogradske opštine, ali je njihovo djelovanje najviše ugrožavalo stanovnike Zvezdare, koji su svjedoci neometane prodaje narkotika u njihovim parkovima, školama, na ulicama ili u iznajmljenim stanovima.

– Kako se sumnja, pizza-majstori su isporuku droge dogovarali šifrovano, a neka vrsta lozinke bila je “feferon”. Tačnije, u zavisnosti od toga koliko je traženo ljute papričice, znalo se koliko paketića droge treba poneti uz pizzu – dodaje sagovornik. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,