Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Nastavljeno suđenje pripadnicima Specijalne brigade MUP-a RS-a za zločin u selu Kravica

Preuzmite sliku

Suđenje osmerici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kod Srebrenice nastavljeno je danas u Beogradu izvođenjem dokaza.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Na današnjem nastavku suđenja, tokom izvođenja dokaza, optuženi Dragomir Parović požalio se sudskom vijeću na bolove u glavi, nakon čega je određena pauza, kako bi optuženog pregledao ljekar.

Nakon pregleda, Parović je kazao da je sposoban da prati nastavak suđenja i izvođenje dokaza, ali je bila još jedna pauza pošto mu se prispavalo od sedativa koji je primio.

Danas nisu prisustvovale porodice oštećenih, zbog koronavirusa. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje