Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Načelnik kardiologije na VMA Radomir Matunović preminuo od posljedica korona virusa

Preuzmite sliku

Višegodišnji načelnik Klinike za kardiologiju VMA i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, kardiolog Radomir Matunović preminuo je u 58. godini od posljedica virusa korona.

Doktor Matunović preminuo je jučer u VMA Karaburma, koji je pretvoren u COVID bolnicu, poslije teške borbe protiv virusa korona.

Vijest o smrti pukovnika Matunovića pogodila je ne samo njegove najbliže, već i “armiju” pacijenata sa obje obale Drine, koji su ga voljeli, poštovali i uvažavali i kao ljekara i kao čovjeka.

 • Zvona više crkava i manastira u Podrinju i Kolubari, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, od manastira Tavna kod Bijeljine, Hrama Vaznesenja Hristovog u Loznici do manastira Bogoštica i Morača označili su njegov odlazak “u carstvo nebesko”, prenijele su beogradske “Novosti”.

  “Ovaj divni čovjek postao je vječnost, u svakom pogledu, potpuno zasluženo za ono silno znanje i umijeće, koje je valjano koristo da pomogne ljudima, podjednako posvećeno svim pacijentima, od čobana do akademika”, rekao je arhimandrit Lazar Kršić, duhovnik manastira Tavna, srednjevjekovne zadužbine Nemanjića kod Bijeljine.

  Prota Milan Aleksić iz Loznice kaže da “tek kad izgubimo nekog, postanemo svjesni njegove veličine, značaja i važnosti, što je slučaj i sa doktorom Radomirom Rašom Matunovićem, koji je bio vrhunska ličnost, ljekar, profesor, oficir, roditelj, prijatelj, kolega, komšija”.

  “Znam da mu ljudi dobro dobrim nisu vraćali, ali je sve to, u sebi nosio, `gutao` i išao dalje kroz posao i život”, rekao je prota Aleksić. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,