Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Klanjan bajram-namaz u Bajrakli džamiji uz poštivanje epidemioloških mjera

Preuzmite sliku

Bajram-namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu, gdje se okupio veliki broj vjernika, ali uz poštivanje epidemioloških mjera zbog koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Klanjanjem bajram-namaza je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, a vjernici su bili kako u dvorištu džamije, tako i u samoj džamiji.

Ove godine, bilo je prisutno više ljudi u odnosu na prethodnu godinu zbog poboljšanja epidemiološke situacije, ali su ipak bile poštovane mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović je u poruci povodom Kurban-bajrama poručio da je Bajram izraz čistih osjećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće osjetiti osim u društvu, zbog čega zabrinjava koliko će biti potrebno vremena da se nakon pandemije koronavirusa ponovo vrati želja bez straha od međusobnih susreta.

“Bajram je izraz tih čistih osjećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće da čovjek osjeti ili izrazi osim u društvu. Sama čežnja za susretom i čežnja na putu ka ljubavi ne može biti drugačija osim put na kojem se čovjek stalno žrtvuje”, rekao je Nasufović juče na konferenciji za medije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje