Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Belivukov čovjek Srđan Lalić priznao krivicu za jeziva ubistva klana

Preuzmite sliku

Srđan Lalić (36), član klana Veljka Belivuka koji je danas priznao krivicu na pripremnom ročištu ovoj grupi, postao je poznat javnosti kad se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tijela jedne od svojih žrtava.

Lalić je po zanimanju IT stručnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Sky, a putem koje su kumunicirali i razmjenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana!

Sumnja se da je bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Prije nego što je postao dio najsurovije kriminalne grupe u zemlji Lalić se prema pisanju beogradskih medija bavio poslovima u oblasti IT-a.

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbjeđuje komunikaciju putem aplikacije Sky, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako sa širokim osmijehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP-a ubijen, posvjedočile su da je njegova bila daleko veća, piše Kurir.

 • – Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbjeđuje telefone sa aplikacijom Sky za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitcoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve – rekao je izvor iz istrage.

  U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsječene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmjenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

  Prema navodima istog izvora, fotografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.

  – Fotografije nisu jedini dokazi koji su prikupljeni u istrazi. Dokaza ima mnogo i optužnica će uskoro biti podignuta. Upravo su slike koje su razmjenjivali među sobom dokaz surovosti koji su sami obezbjedili istražiteljima – ispričao je izvor.

 • “Zarađujem od bitcoina”

  Sam Lalić rekao je prema navodima medija poslije hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitcoina i da su mu mjesečna primanja oko 1.300 eura.

  Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

  Podsjećamo, pripadnici grupe se potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje