Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Beba hrvatskog bračnog para u Italiji progutala marihuanu, u komi je

Beba hrvatskog bračnog para koji živi u Italiji progutala je drogu i ljekari se bore za njen život.

Kako pišu lokalni italijanski mediji, u okolini grada Foggie djevojčica (1) se domogla opijata nakon čega je počela da gubi svijest. Roditelji su je uveče odvezli u bolnicu.

U bebinom grlu pronađeni su sitni ostaci marihuane, a analiza urina potvrdila je sumnje u prisutnost kanabinoida u tijelu.

Ljekari nisu još sto posto sigurni o čemu se radi.

– Ili je marihuana ili je hašiš. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo. Možda je taj komadić dijete žvakalo duže vrijeme pa progutalo. Djevojčica se trenutno nalazi u indukovanoj komi i u vrlo teškom i neizvjesnom stanju. Pod lijekovima je kako bi organizam izbacio iz tijela neželjena sredstva. Analizom urina utvrđena je prisutnost kanabinoida. Ali, i dalje je prerano bilo šta prognozirati, treba pričekati da vidimo kako će teći oporavak i hoće li biti posljedica – rekli su ljekari.

Karabinjeri su odmah izvršili pretres kamp-kućice u kojoj porodica živi, ali nisu pronašli ništa. Roditelji osim te djevojčice imaju još troje djece.

– Molim vas, ostavite me na miru. Zabrinuti smo. Ostavite me na miru – poručio je 39-godišnji otac novinarima koji su ga zajedno s suprugom (34) zatekli na parkingu bolnice. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,