Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bandićeva posljednja objava: Zajedno ćemo nastaviti ovim neumornim tempom

Preuzmite sliku

Sinoć je iznenada preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako pišu hrvatski mediji, razlog je srčani udar.

Jedan od posljednjih medijskih istupa Bandić je imao 24. februara. Najavio je otvaranje žičare.

“Ja sam umjereni optimist to je 20. marta, ja sam umjereni optimist da ćemo se prvi penjati na Sljeme”, rekao je Bandić 24. februara.

Jučer oko 16 sati javio se na Facebooku. Čestitao je Filipu Zubčiću na pobjedi.

Vezano | Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo u 66. godini 

Dva sata ranije objavio je status o Peščenici.

“Sve zagrebačke četvrti jednako su mi drage, ali jedna mi je uvijek posebno pri srcu – moja Peščenica. Ponosan sam na ono što smo u proteklih 21 godinu napravili na Peščenici: nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nova Radnička cesta, Domovinski most, Branimirova koju ćemo uskoro spojiti sa Sesvetama. Samo u ovom dijelu grada izgrađeno je 5 dječjih vrtića i 4 škole. Jedna od najmodernjih škola smještena je u Ivanjoj Reci, investicija je to vrijedna više od 100 miliona kuna.

A dok bi neki otpad smjestili u Resnik, podsjećam da smo tamo nedavno otvorili novo reciklažno dvorište, a osim njega, samo u proteklih godinu dana područnu školu i novi dječji vrtić, novi objekt Mjesne samouprave, DVD-a. Na Žitnjaku smo otvorili ambulantu, započeli radove na novom vrtiću, a uskoro bi trebali krenuti i s izgradnjom doma za starije Žitnjak – idejni projekt je gotov.

Gradit ćemo novu školu Dragutina Kušlana i knjižnicu. U Kozari putevima smo značajno podigli životni standard. Uveli vodu, odvodnju, plin! Asfaltirali smo prometnice i, što je najvažnije, nema više ‘Drek rivera’, odnosno otvorenih kanala kojima se širi nesnosan smrad. Umjesto toga, tamo je danas zelenilo, sportski tereni, dječja igrališta. U pripremi su papiri za višenamjenski objekt mjesne samouprave, DVD-a, kao i gradnja takozvane obilaznice Kozari Putevi.

U planu je dogradnja osnovne škole Borovje i izgradnja dječjeg vrtića, kao i izgradnja sportskih terena i dječjih igrališta.

Mogu vam jamčiti da ćemo zajedno nastaviti ovim neumornim tempom”, napisao je Bandić.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,