Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bageri prekopavaju dvorište vikendice u kojoj je boravio Velja Nevolja, traga se za ostacima tijela žrtava

Preuzmite sliku

Policija je jučer, treći dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u Ritopeku kod Beograda za koju se sumnja da je mjesto na kom su mučeni i brutalno ubijeni navijač Partizana Goran Veličković Goksi, pripadnik bande Pink Panteri Milan Ljepoja, i Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde, za čije se likvidacije sumnjiči organizirana kriminalna grupa s uhapšenim Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, i Markom Miljkovićem na čelu, piše Kurir.

Pretpostavlja se da su baš u ovoj kući na tri sprata, opasanoj visokom ogradom i pokrivenom najsuvremenijim videonadzorom, vršeni najmonstruozniji zločini.

Inače, kuća je u vlasništvu Vlade Draganića, koji je uhapšen s Belivukom, Miljkovićem i još 20 pripadnika njihove grupe.

– Žandarmerija i pripadnici SAJ s dugim cijevima, inspektori u civilu, ali i pripadnici drugih jedinica MUP-a, od četvrtka češljaju vikendicu, dvorište i okolinu. U kući su navodno pronađeni tragovi krvi i DNK, kao i drugi dokazi o tri ubistva – kaže izvor.

– Sumnja se da su i Veličković i Ljepoja i Radojević satima mučeni, a da su im tijela osakaćena, glave odsječene, ali i ekstremiteti.

Tragajući za ostacima njihovih tijela, policija je bagerom prekopavala dvorište vikendice, ali i šumicu koja se nalazi s jedne strane kuće, tragajući za njihovim ostacima, dodaje izvor.

Također, isušivali su i bunare, jer se sumnja da su oružje, odjeću i druge predmete pripadnici klana Velje Nevolje bacali u njih kako bi uništili dokaze. Sumnja se da su neke tragove i dijelove istopili kiselinom, a ono što nisu mogli na taj način da unište, zakopavali su i bacali u bunare.

Tokom uviđaja na mjestu zločina policija je pronašla i mjesta na kojima je Veljina ekipa spaljivala dokaze o svojim zlodjelima, ali i hemikalije kojima su čistili kuću i okućnicu nakon smaknuća.

Mještani ovog dijela Ritopeka kažu da se kuća, koju je sada okupirala policija, nalazi u vikend-naselju i da je prilično usamljena, odnosno, s jedne strane se nalazi šuma, s druge je opasana visokom ogradom, a u neposrednoj blizini nema drugih objekata.

– Ova kuća na tri sprata, izgrađena je prije 10 godina. Odmah je urađena visoka ograda i postavljene su kamere koje gledaju na ulicu. Ne znam ko je vlasnik, niti što se unutra događalo. Istina, bilo mi je čudno otkud tolika ograda i tolike kamere, a tek sad shvaćam da su se tu događale stravične stvari, daleko od očiju svih, jer ovdje su većinom vikendaši, pa gotovo da i nema nikoga – priča mještanin.

Pored Žandarmerije i SAJ, u dvorište vikendice jučer je uvezena i marica, a istražitelji su čitavog dana iznosili dokaze iz kuće. Ova vikendica u Ritopeku nije jedina vikendica koju su, kako se pretpostavlja, koristili Belivuk i njegova okrutna ekipa, ali je utvrđeno da je mjesto zločina upravo ova vikendica u Ritopeku.

Izvor “Kurira” objašnjava kako je zanimljivo to što se ova vikendica nalazi tačno prekoputa Pančeva, odnosno strelišta Ponjavice, gde je okrutni klan navodno vježbao pucanje.

– Ritopek i Pančevo dijeli Dunav. Pretpostavlja se da grupa nije slučajno odabrala baš ove lokacije. Tu im je, kako se sumnja, bilo zgodno da prelaze čamcima s jedne na drugu stranu, prevoze oružje i narkotike – kaže izvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje