Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Autom udario dječaka, pa se bacio pod voz

Preuzmite sliku

Zoran Janković (40) iz sela Ljubić kod Knića ubio se nakon što je automobilom udario i teško povrijedio jednog šesnaestogodišnjeg dječaka.

Kada je pušten iz pritvora, otišao je i legao na prugu, gdje ga je pregazio teretni voz koji je saobraćao na relaciji Kragujevac – Kraljevo. Nesretni čovek sahranjen je jučer na groblju u ovom selu.

Nakon saobraćajne nesreće policija je utvrdila da je Janković imao i alkohola u krvi.

“Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati i priveden je u nadležno tužilaštvo. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode”, saznaju “Novosti” u policiji.

Međutim, prema priči rodbine, on nakon toga nije došao kući. Javio se majci telefonom i ispričao šta se desilo. Otišao je i u Klinički centar da obiđe povrijeđenog dječaka. Poslije toga je isključio mobilni telefon i nikome se nije javljao. Navodno se Janković maskirao tako što je stavio na sebe lišće i granje.

“Moje srce je crnje od kamena. Teška muka i tragedija me zadesila”, jedva je kratko prozborio Mihajlo Janković, otac nesretnog Zorana.

Povrijeđeni dječak nalazi se u jedinici intenzivne njege u Kliničkom centru u Kragujevcu. Kako je jučer rekla Vanja Đorđević, portparol KC, dječak je teško povrijeđen, ali njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno. Ona je kazala da dječak ima povrede glave i da je pod nadzorom neurohirurga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje