Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apelacioni sud u srijedu odlučuje: Da li će Sanjin Sefić biti izručen u BiH?

Preuzmite sliku

Gotovo dva mjeseca od stravične tragedije u Sarajevu, u kojoj su stradale dvije studentice, Sud u Novom Sadu će se očitovati o žalbi Sanjina Sefića, optuženog za ubistvo studentica, za izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

Ovakve informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Dejan Koprić, advokat optuženog Sefića, koji je iskoristio pravo da se žali na odluku Višeg suda u Novom Sadu, koji je još 4. novembra donio odluku u vezi sa ekstradicijom Sanjina Sefića, a koju je zatražila Bosna i Hercegovina.

Apelacioni sud će se tim povodom očitovati 7. decembra, kako bi ustanovili da li je ispravna žalba optuženog, a koja se odnosi na to da li su ispitane sve pravne pretpostavke u vezi sa izručenjem Sefića.

Podsjećamo, Sanjin Sefić je 10. oktobra u Sarajevu, upravljajući putničkim motornim vozilom, skrivio saobraćajnu nesreću u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Tom prilikom su smrtno stradale dvije studentice Selma Agić i Edita Malkoč, a vrlo brzo nakon te nesreće Sefić je pobjegao, te se vrlo skoro našao na teritoriji Srbije.

Uhapšen  je 12. oktobra na području Novog Sada, gdje se nalazi u pritvoru sve do danas, dok se čeka odluka pravosudnih organa Srbije o njegovom izručenju Bosni i Hercegovini, a na zahtjev Kantonalnog suda u Sarajevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje