Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ana Brnabić: Planirali su ubiti Vučića, plan je bio detaljan i dug

Preuzmite sliku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

“Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizirali i od njega i njegove obitelji napravili kriminalni klan“, rekla je Brnabić za TV Pink.

“Kada bi strijeljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u što je sve umiješan i on i njegova porodica’. Mnogo toga je bilo u MUP-u. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na “ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost”.

“Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u povijesti Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih“, rekla je Brnabić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje