Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amina iz Pljevalja: Jedina ptica koja leti iznad Crne Gore je slobodarski soko

Preuzmite sliku

Amina Brahić iz Pljevalja jedna je od onih koji su se večeras obratili sa Trga nezavisnosti u Podgorici, na skupu koji su najavile “crnogorske patriotske organizacije”.

“Moji prijatelji i ja smo došli iz Pljevalja da prisustvujemo ovom istorijskom skupu. U Pljevljima, koji je primjer suživota bošnjačkog naroda, prijete, plaše nas a ja se pod ovim crvenim barjakom osjećam vrlo sigurno”, kazala je ona u uvodnom obraćanju.

“Kažu da se nad nama nadvila crna ptica. Ja im sa ovog mjesta odgovaram: jedina ptica koja leti iznad Crne Gore je slobodarski soko. Jedini bajrak je ova crvena zastava i naša jedina himna je ‘Oj svijetla majska zoro’. Crna Gora je naša majka”, naglasila je Amina.

Istakla je i kako neće skrenuti s puta građanskog društva.

“Svako ko pokušava na naruši temelje evropske, slobodne i nezavisne Crne Gore, naići će na crnogorsku mladost koja ovu državu ne da nikom. Zbog toga večeras, sa ovog mjesta, kao i svakog drugog dana, državi, evropi i svijetu šaljemo poruku da je vječna Crna Gora“, izjavila je Amina.

U Podgorici je večeras održan skup na kojem se okupilo oko 50.000 građana, a iz Uprave policije Crne Gore je poručeno kako sve protiče bez incidenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,