Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ambasador dao rok do Božića za uklanjanje barikada, Brnabić – vašeg ili našeg?

Preuzmite sliku

Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je kritikovala njemačkog ambasadora na Kosovu Jorna Rohdea na društvenoj mreži Twitter.

“Zaista nečuvene izjave od ambasadora na toliko nivoa. Prvo, danas ste izjavili da barikade moraju biti uklonjene i čak se usudili da date rokove (do Božića). “Ambasadore, razjasnite: Vaš Božić ili naš? Samo da znamo”, upitala je Brnabić.

Ona je sarkastično dodala kako pretpostavlja da je ambasador „zabrinut da li će Djeda Mraz uspiti da prođe“.

Brnabić je poručila da su barikade tu zbog (uhapšenog bivšeg policajca) Dejana Pantića i pitala ambasadora Rohdea da li je svjestan da Pantićeva porodica 11 dana nije razgovarala sa njim i da niko, uključujući EULEX, ne zna gdje se on zapravo nalazi.

„Gdje je to drugo moguće nego u Kurtijevom getu“, pitala je Brnabić.

Ona je istakla da Srbi na barikadama traže osnovna ljudska prava i vladavinu prava i pitala da li misli da Srbi više vole da budu na barikadama nego u svojim domovima tokom svoje slave ili Božića ili će ih istjerati da bi imali miran i sretan Božić.

Brnabić je navela da je Rohde rekao da su barikade nelegalne i pitala da li je legalno kidnapovati ljude i držati ih na nepoznatoj lokaciji 11 dana.

„Zar vas ovo ne muči? Ako ne, Djeda Mraz vam možda neće donijeti poklon“, poručila je Brnabić.

Ona je ocijenila da su izjave njemačkog ambasadora, osim ako nije „loše interpretiran ili je imao moždani udar pred intervju duboko zabrinjavajuće“, jer se eksplicitno prijeti Srbima.(N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,