Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Vučić poslao poruku mira: Srbi i Bošnjaci da čuvaju najbolje odnose i brinu jedni o drugima

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posjete Prijepolju zamolio mještane Srbe i Bošnjake da čuvaju najbolje međusobne odnose i da brinu jedni o drugima.

Nama je potreban ne samo mir i stabilnost, što imamo, hoću da budu najbolji i najbliži odnosi jednih sa drugima i da brinemo jedni o drugima Srbi o Bošnjacima i Bošnjaci o Srbima – istakao je Vučić u obraćanju mještanima.

On je rekao da će za sve četiri opštine u ovoj regiji – Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu, biti obezbijeđen gasovod, kao i da će biti uloženo u zdravstvo, kanalizaciju, gradiće se lokalne saobraćajnice, dok će u Priboju danas biti otvorena jedna njemačka fabrika.

Vučić je naveo da će država izgraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gdje će proći dionica auto-puta Požega-Boljare ka granici sa Crnom Gorom, te podsjetio da će taj dio Srbije biti povezan auto-putem do Kotromana.

– Neće investitori da dođu tamo gdje nema brze saobraćajnice i auto-puta. Gasovod je nama strateški važan zbog investitora, stanovništva, ali i čistijeg vazduha. Važan je za dolazak fabrika koje neće doći ako ne vide da će gasovod biti izgrađen – istakao je predsjednik Srbije. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje