Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Vučić najavio policijski sat tokom cijelog vikenda

Preuzmite sliku

Glavni grad je najveće žarište koronavirusa u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da bi vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa moglo biti ukinuto u roku od mjesec, ali je u međuvremenu najavio policijski sat tokom cijelog predstojećeg vikenda u Beogradu i Nišu, prenose agencije.

Vučić je u programu Radio-televizije Srbije (RTS) rekao da će policijski sat “sasvim izvjesno” biti uveden od petka do ponedjeljka ujutro, te da će takva odluka važiti za glavni grad Beograd, kao najveće žariše koronavirusa u Srbiji, te za Niš.

– Najvjerojatnije će to biti od ovog petka, vidjet ćemo od kada, jer nas je ona subota prije podne skupo koštala – rekao je Vučić, aludirajući da su brojni građani ranije iskoristili lijepo vrijeme i proveli cijeli dan vani.

Srbija je uvela policijski sat od 17 do pet ujutro, a potom je dodatno pooštrila mjere, ograničavajući kretanje od subote u 13 sati do ponedjeljka u pet ujutro.

Vučić je rekao da ne isključuje mogućnost uvođenja karantina za Beograd, koji je i najveće žarište virusa, naglasivši kako za mjeru 24-satnog policijskog sata “ne mora ići upozorenje 48 sati ranije”, kako se nedavno moglo čuti. (agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje