Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Vučić hitno kupuje dronove samoubice: Očekujem velike promjene na ratištu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od 48 sati Srbija potpisati prvi ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o kupovini dronova samoubica iz te zemlje.

Vučić je novinarima u Abu Dhabiju rekao i da se “nada“ da će za pet do šest mjeseci u Vojsku Srbije (VS) stići prvi domaći dronovi samouboice.

“Mi ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova samoubica i vrlo brzo će biti na teritoriju Srbije“, kazao je Vučić nakon obilaska štandova srpske namjenske industrije na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dhabiju.

Dodao je da u narednim danima očekuje eskalaciju sukoba u Ukrajini koja će prema njegovim riječima, dodatno otežati poziciju Srbije.

“Pred nama je izazovan period, jasno je po izjavama predsjednika Vladimira Putina da će jako žestoko nastaviti u Ukrajini. Očekujem velike promjene na ratištu za par dana i u daljem političkom djelovanju prema Srbiji i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora“, rekao je Vučić. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje