Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Akademci traže da mu se poništi diploma: Budući ministar je plagijator?

Preuzmite sliku

Siniša Mali, aktuelni gradonačelnik Beograda, budući je ministar finansija.

Prijedlog premijerke Ane Brnabić za njegovo izglasavanje stigao je jučer u Skupštinu Srbije, a ovime su potvrđene višemjesečne špekulacije da će se Mali sa funkcije gradonačelnika preseliti u ministarsku fotelju.

Moguće je da ovo nije jedina rotacija na nivou glavni grad-republika budući da u danima koji dolaze valja izabrati novog gradonačelnika.

Istovremeno, najavljena je i rekonstrukcija Vlade, a to što se na formiranje gradske vlasti čeka dva mjeseca, u direktnoj je vezi sa promjenama u izvršnoj vlasti.

Vladajuća Srpska napredna stranka riješena je da pojedine čelnike u gradu prebaci u Vladu, dok će pojedini ministri izvjesno dobiti uhljebljenje, da li u gradskoj ili republičkoj vlasti, nevažno je. Činjenica je da nijedan nije ostao bez posla. Sjetimo se samo bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za koga je izmišljena pozicija predsjednika
Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, piše Oslobođenje.

Što se Malog tiče i njegovog budućeg angažmana, vijest suštinski nikoga nije iznenadila jer se od ranije znalo da on neće biti reizabran na mjesto gradonačelnika, naročito poslije afere Savamala. Međutim, to što je neko tokom noći rušio Beograd, a policiji je bilo zabranjeno da reaguje i spašava građane, ne predstavlja nikakav vrijednosni problem za naprednjake.

Grupa akademika podnijela je zahtjev i da se Malom poništi doktorat za koji tvrde da je plagijat, ali za naprednjake ni ovo nije razlog da se integritet Siniše Malog dovede u pitanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,