Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘A ovo?’: Cestu u Rijeci išarao sprejem i upozorio na problem (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Na križanju Križanićeve i Strossmayerove ulice te Titovog trga u Rijeci neko je sprejem ispisanim tekstom “A ovo?” ukazao ili na brojnost ili na loš spoj asfalta i šahtova.

Fotografija “uratka” pojavila se na Facebook grupi Problemi u prometu – Rijeka i okolica.

  • Neravnine te oštećenja na saobraćajnicama vrlo često su tema među vozačima jer to za njih znači samo jedno – nepotrebno drmuskanje, ali i oštećenja na vozilu. U Rijeka prometu ističu da je saobraćajnica na spomenutoj lokaciji u vlasništvu Hrvatskih cesta, pa je tako i održavanje u njihovoj nadležnosti. Zato ovaj slučaj nisu željeli niti komentarisati piše Novi list.

    Na pitanje može li se ipak drugačije, odnosno zašto se šahtovi postavljaju baš po saobraćajnicama, glasnogovornik Rijeka prometa Danijel Frka odgovorio je da je to “uobičajena praksa u građevini jer je to najjeftinije i najpraktičnije rješenje”.

  • – Ceste su u javne, odnosno ili su u gradskom ili u državnom vlasništvu, i kada se nešto dogodi, najlakše i najbrže je takve situacije popraviti. Kod postavljanja instalacija u trupu ceste uglavnom se prati taj pravac, a onda se iz tih tačaka kasnije provlače instalacije prema daljnjim odredištima, pojašnjava Frka, dodajući da šahtova ima i na nogostupima, ali, srećom, ne previše. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,