Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnici BiH na međunarodnom omladinskom forumu u Azerbejdžanu

Preuzmite sliku

U gradu Ismaili u Azerbejdzanu od 14. do 19. novembra ove godine bit će održan međunarodni omladinski forum , na kojem će učestvovati predstavnici 13 evropskih zemalja. 

Jedna od njih je i Bosna i Hercegovina. Predstavnik iz BiH će biti nevladina organizacija Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica.

U delegaciju Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica su Nerma Šehić i Alma Pojskić. U 2015 godini je uspostavljena saradnja između Asocijacija Mostovi Prijateljstva i Azerbejdžanske-demokratske omladinsko-studentske organizacije ADASIYO gdje je tokom posjete Azerbejdžanu potpisan i memorandum o saradnji između ove dvije organizacije.

Saradnja se nastavlja i učešćem Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH na ovom međunarodnom omladinskom forumu u Azerbejdžanu u gradu Ismaili.

Tema ovogodišnjeg foruma je “Model omladinske politike u Azerbejdzanu i aktivno uključivanje mladih u odlučivanje”. Cilj ovog foruma je razmjena iskustava u oblasti omladinske politike, te predstavljanje i upoznavanje različitih kultura u Evropi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,