Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka će sa 20.000 eura nagraditi onoga ko da informacije o požaru u zgradi za izbjeglice

Preuzmite sliku

Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt uručit će nagradu od 20.000 eura onima koji daju informacije o nedavnom podmetanju požara u zgradi koje je u Troglitzu izgrađena za privremeni smještaj 40 izbjeglica, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef Sektora za kriminalističku istragu pokrajine Saksonija-Anhalt Jurgen Schmokel kazao je da će onaj ko otkrije informacije o osobama koje su podmetnule požar u zgradi namijenjenoj izbjeglicama, biti nagrađen s 20.000 eura.

Istakao je da je u ekipi koja je istraživala ovaj slučaj učestvovalo 17 policajaca i prepostavlja se da su ga podmetnuli radikalni desničari.

S druge strane, u Troglitzu na istoku zemlje će prvobitno biti smješteno deset izbjeglica. Kako je kazao guverner Troglitza Gotz Ulrich, prve izbjeglice će u maju ili junu biti smještene u privatne kuće.

Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Saksonija-Anhalt Holger Stahlknecht kazao je da neće odustati od prihvatanja izbjeglica u Troglitzu.

Stahlknecht je dodao da će izbjeglice smjestiti na odgovarajuća mjesta i da će ih uzeti pod zaštitu.

U stambenoj zgradi za izbjeglice u Troglitzu je tokom vikenda izbio požar. Zgrada je dovedena u neupotrebljivo stanje, piše Anadolija.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,